Amanda

Chai latte bubble tea recept

Bubble tea, helemaal hot op dit moment en superlekker! Zijn jullie ook fan? Maar wat is het nou eigenlijk? En hoe maak je het zelf? Ik heb hier mijn bubble tea recept voor je.

bubble tea

Bubble tea

Bubble tea is in de jaren ’80 uitgevonden in een theewinkel in Taiwan. Er zijn ook andere namen voor de bubble tea zoals: boba milk tea, pearl tea en momi. De basis van dit heerlijke drankje is, natuurlijk, thee met een fruitsmaak of melk. Daarin zitten kleine tapioca balletjes, de bubbles. De thee kan warm of koud gedronken worden en wordt overal steeds populairder. Je ziet de bubble tea zaakjes ook in Nederland overal opduiken. Maar wat denk ik nou als ik zoiets zie: Hoe kan ik het zelf maken?

Eén van mijn favoriete smaken bubble tea is chai latte. Ik heb daarom mijn eigen versie van de chai latte bubble tea bedacht en hij is heel erg lekker, al zeg ik het zelf. Dit is mijn bubble tea recept:

Om te beginnen moet je bij de Aziatische supermarkt op zoek gaan naar de bubbles. Deze zijn gedroogd verkrijgbaar in de originele tapioca variant en gekleurde variant. Ik gebruik de Jumbo Tapioca Balls van Mong Lee Shang. Je kan ze ook zelf maken maar daar heb ik geen geduld voor, hihi.

tapioca bubbles

Tapioca balletjes origineel en gekleurd

Achterop de verpakking staat hoe je de balletjes moet koken. Je kookt de balletjes in 1,8 liter kokend water voor 10 minuten. Daarna doe je het vuur uit, dek je pan af en laat je hem 20 minuten staan. Na 20 minuten voeg je 360 ml water toe aan de pan en kook je het zonder deksel voor nog eens 15 minuten. Weer doe je het vuur uit, dek je de pan af en laat je het 30 minuten staan. Na 30 minuten voeg je een paar theelepels suiker aan het water toe en dat laat je een paar minuten oplossen en intrekken. Ik heb de balletjes daarna afgegoten en afgespoeld met koud water. Je kan ze in een tupperware bakje bewaren in de koelkast.

Tapioca balletjes koken

Tapioca balletjes koken en afspoelen

Terwijl de tapioca balletjes afkoelen kan je aan de slag gaan met de thee. Dit is nog veel simpeler dan de balletjes, want je doet eigenlijk niets meer dan een kopje thee zetten. Ik heb gekozen voor de Pickwick Smooth Chai. Je zet een sterke kop thee en voegt hieraan melk en suiker naar smaak toe. Je kan de tapioca balletjes er meteen aan toevoegen voor warme bubble tea of je laat het afkoelen in de koelkast voor een koud drankje. Om het helemaal af te maken moet je eigenlijk een dik rietje gebruiken om het te drinken, maar die heb ik helaas niet. Dit was mijn bubble tea recept en dit is dan het resultaat:

chai latte bubble tea recept

Mijn chai latte bubble tea

Zoals jullie kunnen lezen is het een heel erg simpel bubble tea recept om zelf een keer te proberen. Je hoeft alleen bij je Aziatische supermarkt langs te gaan voor de tapioca bubbles en je favoriete theesmaak te gebruiken met of zonder melk. Ook zeker het proberen waard is om te kiezen voor dit bubble tea recept en sweet matcha (groene thee) poeder te gebruiken. Je kan hem helemaal maken zoals je zelf wilt en wie weet maak je nog indruk op je vrienden ook met dit leuke drankje. Wat vinden jullie van dit bubble tea recept? En ga je het een keer zelf proberen te maken?

2 thoughts on “Chai latte bubble tea recept

  1. Kristel

    Klinkt goed. Ik ga hem uit proberen, maar zal de thee maken van Kardemon, kaneel peper en ear grey thee, de manier waarop ik chai thee maak :)!

    Reply
  2. Pingback: Things we love | withEAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>